Stoelyoga

Stoelyoga is een laagdrempelige, zachte vorm van yoga met vele heilzame effecten. Het verhoogt uw vitaliteit.

Door stoelyoga worden de spieren soepel en sterk, de gewrichten soepel en de doorbloeding beter, zonder het lichaam te veel te belasten. De combinatie van bewegen en aandacht voor de adem zorgt voor een ontspannen gevoel.

 

Een stoelyogales begint met een korte meditatie om even “tot jezelf te komen”. Dan volgen milde oefeningen en yogahoudingen, zittend en soms staand (indien mogelijk) met de stoel als ondersteuning (o.a. met handen, armen, voeten, benen, bovenlichaam) en ademoefeningen. De les wordt afgesloten met een eindontspanning. Vaak wordt de les begeleid door rustgevende muziek.

 

Op maandagochtend om 9.30 uur geef ik een Stoelyogales aan ouderen (65+) in de ontmoetingsruimte Kronehoef-Oost, in Eindhoven.

 

Wekelijks geef ik stoelyogalessen aan cliënten van de Archipel o.a. op dinsdagochtend in wijkcentrum de Mortel en op vrijdagochtend in wijkcentrum 't Trefpunt.

Met regelmaat verzorg ik een stoelyogales voor cliënten van de GGZE.

Vrijdag 08 september 2023 om 9.30 uur start er een stoelyogales in wooncentrum Jurriaans Pels (vanuit Vitalis) voor buurtbewoners. 

 

Stoelyogales aan huis

U wil graag blijven bewegen en meer vitaliteit ervaren. En u vindt het fijn om dat in uw eigen, vertrouwde omgeving te doen. Alleen, met uw partner of samen met een vriend/vriendin. 

Het voordeel van individueel stoelyogales aan huis is dat de les volledig wordt afgestemd op de persoon/personen. Het is fijn om samen te bewegen. De yogales is een moment van aandacht, een moment voor uzelf.